NOVÉ KNIHY VE VAŠÍ KNIHOVNĚ

19.01.2013 19:33

NOVÉ KNIHY VE VAŠÍ KNIHOVNĚ.doc (491,5 kB)

Beletrie pro děti

Březinová, Ivona. Kozí pohádky. Praha: Egmont, 2012. 116 s.

Knížka inspirovaná českým animovaným filmem "Kozí příběh". Žili byli venkovský chasník Kuba a Koza. Společně se vypravili do Prahy, kde se stal Kuba řezbářem a potkal Mácu. A protože se mu Máca moc líbila, vzal si ji za ženu. Společně se odstěhovali pryč do sýrového království a měli spolu dvě děti, Honzíka a Zuzanku. Koza zůstala s nimi a dělala dětem chůvu. Večer jim vždycky vyprávěla známé pohádky, ale tak trochu po svém.

 

Klimek, Hynek. Strašidlář. Mezi námi vodníky.

Praha: Grada, 2012. 64 s.

Vodník Puškvorec z podvodního hospodářství u Vltavy, kousek od kláštera Zlatá Koruna, je velkým milovníkem vodnické historie. Připravil si pro vás tohoto průvodce českou vodnickou historií, v němž není nouze o rozmanité poutavé příběhy nejen o vodnících a vodnicích, na své si přijdou i milovníci rusalek, víl a dalších pohádkových vodních bytostí. Ilustrovaná mapka Čech a Moravy na začátku a na konci knížky vám ukáže, kde se vodníci a další vodní příšerky vyskytují.

 

Naučná literatura pro děti

Taylor, Barbara. Plazi pod lupou. Říčany u Prahy: Junior, 2011. 29 s.

Prozkoumejte úžasný svět plazů zblízka od přilnavých polštářků na chodidlech gekona až po barevné proměny chameleona. Použijte vyjímatelnou lupu k podrobnému prozkoumání nejpodivnějších tvorů na světě. V knížce najdete: - vyjímatelnou lupu - vysouvací stránky - otvírací okénka.

 

 

 

Beletrie pro dospělé

A celý život budem šťastný…Jihlava: Listen, 2012. 173 s.

Další soubor z edice Česká povídka, jehož tématy jsou svatby, rozvody, malá i velká manželská nedorozumění, pochybnosti a žárlivost.

 

Coulter, Catherina. Hluboko v srdci. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 357 s.

Julian se dosud nesmířil s vraždou své manželky Lily. Proto ho nemile překvapí, že mu matka vybrala nevěstu. Julian původně nemá o Sophii zájem, ale když ji potká, je okouzlen. Navzdory vzrušujícímu jiskření - nebo možná právě proto, aby nechal minulost jednou provždy za zády - Julian dál pátrá po Lilyině vrahovi. A postupně odhaluje úzkostlivě střežené tajemství.

 

Černá, Jaroslava. Ohnivá královna. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 245 s.

Být královnou je přesně to, po čem Barbora Celská touží. Když ji král Zikmund požádá o ruku, vůbec jí nevadí, že on je o dvacet let starší. Sice ji jako milenec okouzlí, ale láska brzy vyprchá. Zůstane jen touha po moci a bohatství. Po Zikmundově smrti Barbora nepolevuje v boji o nadvládu, a když už se zdá, že získá všechno, poprvé v životě se opravdu zamiluje…

 

Roberts, Nora. Sedmé znamení. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 326 s.

Obyvatele malého města stihne každých sedm let týden plný katastrof. Je možné, aby je měly na svědomí tajemné síly, které svou přísahou uvolnili tři chlapci? Tuto legendu chce využít spisovatelka Quinn jako téma pro svou knihu. Dorazí sem právě včas, jenže netuší, že se sama stane součástí záhady.

 

Alcott, Louisa May. Malé ženy. Praha: Knižní klub, 2009. 454 s.

Román o čtyřech sestrách, které prožívají své první lásky v době války Severu proti Jihu. Romantická Meg, nezkrotná Jo, nenápadná Beth a rozmazlená Amy čelí stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím a tužbám. Dívčí hrdinky postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají velké lásky, velké smutky a všední strasti. To jsou proslulé "Malé ženy", které se po generace zapisují do srdcí čtenářů nejen v Americe, kde si získaly status rodinné klasiky. Nový překlad je představuje v kompletní nezkrácené podobě včetně druhého dílu, jenž sleduje další osudy sester Marchových.

 

Donelly, Gabriele. Dopisy Malých žen. Praha: Knižní klub, 2012. 319 s.

Půvabná moderní variace na slavné "Malé ženy" Louisy May Alcottové přináší čtenářkám nejen příběh nových sester, ale zároveň s úctou, fantazií a láskou doplňuje, co mohlo v původním románu zůstat nedořečeno mezi řádky. Skrze dopisy prababičky Jo zjišťují tři moderní dívky, Emma, Lulu a Sophie Atwaterovy, že jejich osudy se zase tolik neliší od prvních lásek a starostí proslulých sester Marchových, přestože je od sebe dělí propast téměř sto padesáti let.

 

Deaver, Jeff. Tvůj stín. Ostrava: Domino, 2012. 477 s.

Nalezení zohavené mrtvoly člena kapely a způsob, jakým byl hrůzný čin vykonán, evokuje slova první sloky jejich posledního hitu. Psychopati se nikdy nespokojí s jednou vraždou – a samozřejmě stejně dobře ví, že Tvůj stín má mnohem více než jednu sloku…

 

Clancy, Tom. Proti všem. Praha: BBart, 2012. 479 s.

Román líčí události a vraždy, provázející stavbu tunelu pod hranicí USA s Mexikem a dlouho neúspěšné pátrání po  vůdci mexického juárezského kartelu, jenž tunel buduje. Do pašerácké sítě obchodníků s drogami, kteří je dodávají do USA a k nimž patří i pěstitelé marihuany, zpracovatelé koky v Jižní Americe a afghánští obchodníci s opiem, vstupuje skupina teroristů, kteří usilují o navázání spolupráce s některým z drogových kartelů, aby s jeho pomocí pronikli do USA, kde zamýšlejí „zopakovat 11. září“. Podaří se jim násilně, proti vůli vůdce mexického drogového kartelu, projít nově vybudovaným tunelem do USA.

 

Cartland, Barbora Zachraň mě láskou. Praha: Baronet, 2012. 151 s.

Když balkánský kníže požádá královnu Viktorii, aby mu poskytla anglickou nevěstu, její volba padne na krásnou Lavinu. Dívka se však rozhodne s nepřízní osudu bojovat, a aby si zlého knížete nemusela brát, vymyslí dokonalý plán. Královně a celému světu namluví, že už je zasnoubena - s markýzem z Elswicku, mrzoutem, který nesnáší ženy. Markýz s celým plánem překvapivě souhlasí a spolu s Lavinou a jejím otcem prchá do Skotska navštívit dívčiny příbuzné. V krásné přírodě Vysočiny se však dívka do markýze zamiluje doopravdy...

 

Howard, Linda. Nebezpečné vyhlídky. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 326 s.

Jenner a Sydney si užívají plavbu na luxusní lodi až do doby, než skupina násilníků unese Sydney a Jenner se jim musí podřídit, aby její přítelkyni neublížili. Neví, co se děje a kdo za činem stojí. Ironií osudu se její jedinou oporou stane Cael Traylor, muž, který ji drží jako rukojmí...

 

Lowell, Elizabeth. Zmatek v srdci. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 325 s.

Druhá kniha série St. Kilda (volně navazuje na román "Zlatá klec"). Grace se porvala s chudobou a násilím, které provázelo její dětství, a stala se váženou soudkyní. Pevně věří zákonům a v souladu se svým přesvědčením je ctí. Až když jí unesou syna, pochopí, že zákon nevinné neochrání. Odhodlá se požádat o pomoc Joea Faroa, odpadlíka a specialistu na únosy. Jejich cesty se totiž kdysi dávno krátce protnuly.

 

Wood, Barbara. Vyvolená. Frýdek-Místek: Alpress, 2012. 327 s.

Ulriku pronásledují sny, v nichž vidí, že vlasti jejího otce hrozí zkáza a že jejím posláním je zachránit otcův národ. Vytuší, že právě ona je vyvolená pro tento nelehký úkol, proto se musí z Říma vydat na nebezpečnou cestu. Jenže se vášnivě zamiluje a její božská moc i pozemská láska k Sebastianovi čelí zradě a nebezpečí. V Římě totiž vládne krutý císař Nero.

 

Naučná literatura pro dospělé

 

Šulc, Jiří. Zrádci. Praha: Knižní klub, 2012. 494 s.

Historický román se vrací k událostem, které předcházely

Mnichovu 1938, přináší pohled do zákulisí tajných služeb, mrazivý portrét Sudet, milostný příběh německé dívky a člena české finanční stráže i armádou připravovaný plán na odstranění Adolfa Hitlera.

 

Navara, Luděk. Volavčí sítě. Po stopách třetího odboje. Brno: Host, 2012. 284 s.

Tři příběhy protikomunistického odboje v padesátých letech.

 

Carnegie, Dále. Jak vést úspěšný a plnohodnotný život. Praha: Práh, 2012. 154 s.

Příliš mnoho lidí ale vede nezajímavý a šedý život - celé roky tvrdě pracují v neuspokojivém zaměstnání a svůj volný čas promrhají honičkou za nicotnostmi. V této knize se jednak dozvíte, proč lidé do této pasti tak často upadají, a zároveň vám nabídneme celou řadu moudrých a časem prověřených myšlenek, které vám pomohou překonat problémy každodenního živo