Novinky v knihovně - únor

11.02.2014 00:00

Novinky ve vaší knihovněBeletrie pro dospěléLilin, Nicolai. Volný pád. Paseka 2013. 251 s.Kniha volně navazuje na román "Sibiřská výchova". Fascinující portrét čečenské války, v jejímž ohni se ocitá Lilinův autobiografický vypravěč Kolyma poté, co je nedobrovolně odveden na vojnu a kvůli pokusu o útěk za trest přidělen k záškodnickému oddílu.  Boček, Evžen. Aristokratka ve varu. Druhé město 2013. 117 s.Pokračování knihy "Poslední aristokratka". Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců "nejchudšího zámku v Čechách". Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě... a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga. Boček, Evžen. Poslední aristokratka. Druhé město 2012. 243 s.František Antonín hrabě Kostka z Kostky je potomek šlechtického rodu, žijící v New Yorku. Po pádu komunistického režimu se s americkou manželkou Vivien a dcerou Marií (III.) vrací do Čech, aby převzal rodové sídlo. Kromě zámku „zdědí“ hraběcí rodina i personál: zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka a kuchařku, která se ráda napije a občas to přežene. Kniha volně pokračuje titulem "Aris  Pávková, Bohdana.  medvídek Pú prožívá další dobrodružství s Kryštůfkem Robinem" od Davida Benedicta. Zacharník, František. Abeceda povolání. Kdo co umí, dovede. CPress 2013. 47 s.
Víte jaká máme povolání a co kdo umí, dovede? Pojďte spolu s námi poznat různá povolání. Knížka představuje dětem v třiceti sedmi básničkách rozmanitá povolání kolem nás. Poznají tak například, jaké dobroty dokáže připravit takový cukrář, s čím si poradí statečný hasič anebo co dovede vyrobit šikovný truhlář a vypěstovat pracovitý zahradník. Všechna povolání jsou seřazena podle abecedy a doplněna veselými i
   Čtvrtek, Václav. Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Albatros 2013. 135 s. Kniha přináší třiatřicet pohádek s dobrodružstvími dvou mužíčků z pařezové chaloupky - Křemílka a Vochomůrky, které děti znají z televizních večerníčků.  Březinová, Ivona. Okno do komína. Albatros 2013. 49 s.Lukáš, Dan a Tom objeví komín staré cihelny. Nevěřili byste, jaká úžasná dobrodružství se s ním dají zažít! Kluk Luk s kamarády, Nelka i Štěpán Pán je rádi prozradí všem, kdo se už naučili pěkně číst. TNové knihy-únor.doc (582144)

 


 

Novinky ve vaší knihovně

 

Beletrie pro dospělé

 

 

 

Lilin, Nicolai. Volný pád. Paseka 2013. 251 s.

 

Kniha volně navazuje na román "Sibiřská výchova". Fascinující portrét čečenské války, v jejímž ohni se ocitá Lilinův autobiografický vypravěč Kolyma poté, co je nedobrovolně odveden na vojnu a kvůli pokusu o útěk za trest přidělen k záškodnickému oddílu.

 

 

 

 

 

Boček, Evžen. Aristokratka ve varu. Druhé město 2013. 117 s.

 

Pokračování knihy "Poslední aristokratka". Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců "nejchudšího zámku v Čechách". Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě... a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve... a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga.

 

 

 

Boček, Evžen. Poslední aristokratka. Druhé město 2012. 243 s.

 

František Antonín hrabě Kostka z Kostky je potomek šlechtického rodu, žijící v New Yorku. Po pádu komunistického režimu se s americkou manželkou Vivien a dcerou Marií (III.) vrací do Čech, aby převzal rodové sídlo. Kromě zámku „zdědí“ hraběcí rodina i personál: zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka a kuchařku, která se ráda napije a občas to přežene. Kniha volně pokračuje titulem "Aristokratka ve varu".

 

 

 

 

 

Halter, Marek. Královna ze Sáby. Motto 2013. 289 s.

 

Byla krásná. Podmaňovala si okolí svým duchem. Byla válečnice, ale devět století před naším letopočtem přinesla mír do království Sába, země zlata a kadidla. Když se doslechla o moudrosti krále Šalomouna, vyzvala ho ke hře na hádanky. Byla poražena a oddala se mu po tři nádherné, nezapomenutelné noci. Tři noci, které daly vzniknout synu Menelikovi, jenž byl prvním z dlouhé linie afrických králů, a také slavné Písni písní.

 

 

 

 

 

Naučná literatura pro dospělé

 

 

 

Machala, Karel. Géniové na prahu nové medicíny. Anag 2013. 160 s.

 

Filozofie konvenční léčby pod palbou argumentů sedmi vědců a lékařů, nabízejících jednoduchá, levná a praktická alternativní řešení pro budování zdraví i lepšího systému léčení. S čím géniové na prahu nové medicíny přicházejí?
V této zajímavé knižní novince se dozvíte, že alternativní či nekonvenční metody léčby nezajímají pouze prosté lidi či babky kořenářky, ale prosazuje je třeba i nositel Nobelovy ceny, slavná biochemička, zubař přezdívaný „Darwinem výživy“, lékař specializující se na působení neurotoxinů, či dokonce slavný japonský chirurg. Zjistíte, co se do životního prostředí dostává přes komíny spaloven krematorií, které mikroorganismy ovlivňují stravovací návyky svého hostitele, co dokáží listy koriandru ve spojení s řasou chlorelou, proč je rozumné nelovit (a hlavně nejíst) žraloky, a to ani ze supermarketů, že příčinou násilné povahy nemusí být špatné vychování a těžká sociální situace v dětství, ale třeba i vysoká hladina manganu v nervové soustavě, zatímco příčinou nespavosti může být vyšší hladina rtuti v mozku a mnoho dalších zajímavých informací, které ovlivňují náš každodenní život.
Poutavou formou psaná kniha jistě zaujme každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a pečuje o své zdraví.

 

 

 

Frankel, Lois P. Hodný holky nikdy nedostanou přidáno. BizBooks 2013. 273 s.

 

Máte pocit, že váš potenciál není plně využitý, že vás přehlížejí při povyšování, že se vám nedostává odpovídajícího respektu od vedení a kolegů? Že snad nikdy nedostanete přidáno? Přestaňte se chovat jako malá holka a zbavte se nevhodných návyků. Tato kniha je o chybách, které ženy často v práci dělají. Je plná rad, jak vzít kariéru pevně do svých rukou a být asertivnější, zodpovědnější, odvážnější a dospělejší.

 

 

 

Ebbert, Birgit. 100 věcí, které by měl znát každý předškolák. Computer Press 2011. 138 s.

 

Půjde vaše dítě brzy do školy? V této knize si můžete ověřit, zda umí vše, co se mu ve škole bude hodit a co by mělo znát. Autorky vysvětlují, proč je pro dítě podstatné tyto dovednosti mít a jak je pak dokáže ve škole zúročit. Podle této praktické knihy snadno doženete případné nedostatky a ještě se u toho pobavíte – vy i vaše dítě. 
Budete se spolu učit nové a trénovat to, co vaše dítě již zvládá samo: pomáhání při drobných domácích pracích, hledání rozdílů v obrázcích, stavění z kostek, rozpoznávání množství, vyjádření vlastních přání, orientaci v okolí bydliště, jak pomoci druhému, pojmenování částí těla, rozpoznání pachů, popsání oblíbeného jídla, tleskání do rytmu, rýmování, říkání jazykolamu, kreslení postaviček a mnoho dalších činností... 


 

 

 

 

 

 

 

 

Pávková, Bohdana.  medvídek Pú prožívá další dobrodružství s Kryštůfkem Robinem" od Davida Benedicta.

 

 

 

Zacharník, František. Abeceda povolání. Kdo co umí, dovede. CPress 2013. 47 s.
Víte jaká máme povolání a co kdo umí, dovede? Pojďte spolu s námi poznat různá povolání. Knížka představuje dětem v třiceti sedmi básničkách rozmanitá povolání kolem nás. Poznají tak například, jaké dobroty dokáže připravit takový cukrář, s čím si poradí statečný hasič anebo co dovede vyrobit šikovný truhlář a vypěstovat pracovitý zahradník. Všechna povolání jsou seřazena podle abecedy a doplněna veselými ilustracemi.

 

 

 

 

 

 

 

Čtvrtek, Václav. Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Albatros 2013. 135 s.

 

Kniha přináší třiatřicet pohádek s dobrodružstvími dvou mužíčků z pařezové chaloupky - Křemílka a Vochomůrky, které děti znají z televizních večerníčků.

 

 

 

 

 

Březinová, Ivona. Okno do komína. Albatros 2013. 49 s.

 

Lukáš, Dan a Tom objeví komín staré cihelny. Nevěřili byste, jaká úžasná dobrodružství se s ním dají zažít! Kluk Luk s kamarády, Nelka i Štěpán Pán je rádi prozradí všem, kdo se už naučili pěkně číst. Tohle je totiž kouzelná knížka pro prvňáčka!

 

 

 

 

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

knihovnarozdrojovice@volny.cz