Blanka Hošková v Rozdrojovicích

17.06.2017 22:56

V sobotu 17. 6. 2017 přijela v 17 hodin na besedu do rozdrojovické knihovny brněnská spisovatelka Blanka Hošková. Setkání připravila Obecní knihovna Rozdrojovice s podporou obecního úřadu s cílem upozornit na tvorbu této regionální autorky píšící o aktuálních problémech, které se mohou objevit v různých fázích života všech současných žen. Téma šikana na pracovišti, domácí násilí, anorexie, závislost...jsou pouze malým výčtem problémů, o kterých Blanka Hošková píše. Součástí setkání byla diskuse s účastníky, nechybělo ani předčítání autorky z její prvotiny Prohrané výhry, knihy, která vyšla v roce 2012 ještě vlastním nákladem:  https://www.databazeknih.cz/knihy/prohrane-vyhry-podruhe-neznamena-opakovat-136679 

Blanka Hošková byla první spisovatelkou, která navštívila knihovnu v Rozdrojovicích. O jejím renomé svědčí nejen časté besedy se čtenáři v knihovnách a pravidelné autogramiády při vydání každé její nové knihy, ale také pozitivní ohlasy čtenářů na stránkách: https://www.databazeknih.cz/autori/blanka-hoskova-45052.

Jak jsme se dověděli, aktuálně je v tisku její poslední kniha Trojhra, kterou připravuje k vydání, stejně jako všechny dřívější autorčiny publikace, brněnské nakladatelství Jota: https://www.jota.cz/blanka-hoskova

Setkání s Blankou Hoškovou bylo velmi milým a příjemným osvěžením pošmourného deštivého odpoledne. Největší poselství, které se prolíná jako červená nit všemi knihami, je poselství naděje všem ženám: nejste ve svém trápení samy, za všech okolností hledejte cestu a především si věřte, že to dokážete. Sebedůvěra žen je velké téma, které autorka ve svých knihách předkládá. Ukazuje, že má za všech okolností smysl hledat a usilovat o změnu neutěšených poměrů. 

Blanka Hošková je spisovatelka, která dává mnoha ženám svými knihami naději, a to není vůbec málo.

Všechny knihy Blanky Hoškové si nově můžete vypůjčit také v rozdrojovické knihovně: https://katalog.mkkurim.cz/clavius/rozdrojovice/l.dll?h~=&P1=33&V1=o&H1=ho%C5%A1kov%C3%A1.