Nabídka nových titulů

24.01.2012 21:23

Novinky v obecní knihovně - leden 2012

Beletrie pro dospělé

Stockettová, Kathryn: Černobílý svět

Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudré Aibileen a rázovité Minny rozhodne ukázat svět očima černých hospodyň, čímž převrátí vzhůru nohama město i způsob, jakým se na sebe dívají ženy matky, dcery, pečovatelky, přítelkyně. Za otázkami rasismu i postavením ženy ve společnosti tkví hlubší poselství o hranicích, těch skutečných i těch, které existují v našich myslích.

 

Podle knihy byl natočen film (název v originále The Help), drama.

Premiéra v českých kinech: 26. 1. 2012.

 

Danielle Steelová: Rodinné pouto

Cook, Robin: Léčba

Lanczová Lenka: Vstupenka do ráje

 

 

Pro děti:

Nejkrásnější bajky pro malé čtenáře

Pojďte s námi do pohádky za zvířátky

Moby Dick – Bílá velryba (komiks)

 

 

Naučná literatura

Malé biblické kompendium

V Malém biblickém kompendiu Martin Manser a Debra K. Reidová vysvětlují vznik, obsah a současnou hodnotu Písma svatého. Tato knížka je vynikajícím úvodem pro čtenáře, kteří přistupují k Bibli poprvé, stejně jako kvalitní pomůckou těm, kteří ji četli už mnohokrát. Nabízí kapitoly líčící svět Písma svatého, podává přehled Starého i Nového zákona a popisuje nejznámější postavy biblických příběhů v jednotlivých knihách Písma svatého.

 

Encyklopedie vynálezů

 

Co jsou to GM-potraviny? Kdy byly vynalezeny mobilní telefony? Kde vynalezli papírové peníze? Jak fungují čárové kódy? Proč zůstávají satelity na oběžné dráze? Kdo vymyslel zip? Odpovědi nejen na tyto otázky, ale i na celou řadu dalších, doprovázené navíc přes 200 fotografií a více než 250 ilustracemi, řezy a nákresy činí z Encyklopedie vynálezů vynikající zdroj informací pro mladé čtenáře.