Nové knihy ve vaší obecní knihovně

13.07.2012 22:32

NOVÉ KNIHY VE VAŠÍ OBECNÍ KNIHOVNĚ.doc (621,5 kB)

Pro dospělé:

Jan Cimický: Děravé sítě. Praha: Baronet, 2012. 263 s.

Psychologický román s kriminální zápletkou. Na Jaroslava Mahulenu - internistu, jenž nedávno opustil funkci primáře oddělení, čeká na chalupě v Jizerských horách spousta pohrom. Nejprve zabloudí a zvrtne si nohu, ale naštěstí ho najde soused. Po návratu do Prahy se dozví, že jeho chalupa byla nejspíš vykradena. Když se chce na místě přesvědčit, je kýmsi omráčen. Uprchlý vězeň se zmocní jeho dokladů, auta i klíčů, nechá ho napospas osudu a vydá se vykrást jeho byt. Cestou do Prahy však v jeho autě havaruje a uhoří. Mahulena, který je prohlášen za mrtvého, pak musí bojovat o vlastní existenci a prokázat svoji identitu...

 

Muži října 1918. Osudy aktérů vzniku Republiky československé. Praha: Masarykův ústav, 2011. 203 s.

 

Pro děti:

Bernerová, Rotraut Susanne. Jaro – obrázkové příběhy.

Praha: Paseka, 2012. 16 s.

Jednoduchou řečí obrázků vypráví renomovaná autorka a ilustrátorka dětských knih Rotraut Susanne Bernerová příběhy všedního jarního dne, obratně a vtipně splétá dohromady drobné epizody. Děti mohou v knížce hledat postavičky a zvířátka a sledovat, co dělají od první do poslední stránky: kudy chodí teta Květa, kde si kluk Ondra bude hrát s kamarády, co dělá ve městě liška... Knížka podporuje pozorovací schopnosti a podněcuje fantazii, rozvíjí jazyk a rozšiřuje slovní zásobu.

 

 

Bernerová, Rotraut Susanne. Léto – obrázkové příběhy.

Praha: Paseka, 2012. 16 s.

Obrázkové leporelo obsahuje malé, vtipné příběhy všedního dne, které poutají a bystří pozornost, podněcují fantazii a řečové schopnosti, ale hlavně baví malé i větší děti. V atmosféře slunného léta se opět setkáte s některými starými známými a kamarády z předchozí knížky "Jaro". Navštívíte město s jeho rušnými ulicemi, domy, obchody i tržištěm, místní park a nedaleký statek.

 

Erne, Andrea. Lodě. Praha: Albatros, 2011. 16 s. Edice Už vím proč. Kartonové listy s otevíracími okénky.

 

Krolupperová, Daniela. Bubáček. Praha: Albatros, 2011. 61 s.

Edice První čtení.

Lukáš má rád pohádky o strašidlech. Ale všechny už mu maminka před spaním vyprávěla.
Co teď? Musí vymyslet nějakou novou – o Bubáčkovi. Tatínek ho Lukášovi pak
pěkně nakreslil. Když se však Lukáš druhý den ráno probudí, Bubáček je pryč! Večer, když
smutný Lukáš už leží v posteli, se v pokojíčku něco šustne… Kdopak to asi je?

 

Krolupperová, Daniela. Sedmilhář Josífek. Praha: Albatros, 2011. 70 s.

Edice Druhé čtení.

Prvňáček Josífek je malý neposlucha, rád si vymýšlí a často i lže. A ne a ne se to odnaučit. Rodiče s ním mají velké trápení, a tak se rozhodnou, že s lhaním udělají rázný konec. O jarních prázdninách Josífek prožije pekelný týden!

 

Brezina, Thomas. Počítačový démon. Praha: Albatros, 2012. 128 s.

Padesátý osmý z dobrodružných příběhů edice Čtyři kamarádi v akci. Erik si koupil nový počítač z podezřelého obchodu. Uprostřed noci se probudí - monitor se sám od sebe rozsvítil a na něm se objevila rozšklebená tvář příšery z počítačových her. Začala mu diktovat příkazy. Erik je zděšený, ale neodváží se démonovi odmlouvat. Jak je možné, že se počítač sám zapojil do sítě a odesílá data? Po mnoha nebezpečných dobrodružstvích parta vypátrá zákeřného programátora, právě když se chystá pustit nebezpečný projekt ohrožující celosvětovou počítačovou síť.

 

 

Pro zpestření nabídky si můžete vybrat z titulů nového VÝMĚNNÉHO FONDU

 

Zejména dětem nabízíme novou publikaci Historie Evropy - obrazové putování od Renáty Fučíkové.

Jedná se o největší původní vydavatelský projekt pro děti a mládež.

Celkem 448 stran velkého formátu, plně ilustrované, 70 kapitol, vazba s ražbou skrz, velká dárková publikace.

Více informací ke knize na www.historieevropy.cz

Kniha si klade veliký cíl seznámit čtenáře s historií Evropy přehlednou, srozumitelnou, ale především čtivou formou. Kniha, ve které je všechno podstatné, ale zároveň není zahlcena nesrozumitelnými pojmy a letopočty.

 

Kniha získala v letošním roce cenu IBBY Zlatá stuha v kategorii Literatura faktu pro děti a mládež. (Jedná se o výroční ocenění nejlepších autorů, překladatelů a ilustrátorů literatury pro děti a mládež. Soutěž vyhlašují a pořádají Česká sekce IBBY, Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů a Památník národního písemnictví.)

 

 

Novinky – dary do knihovny:

 

Schottová, Hanna. Máma Masajů. Divká světice ve stepi. Praha: Ikar, 2009. 152 s.

Stoppardová, Miriam. Dospívajícím dívkám. Martin, Neografia, 1993. 161 s.

Kubáňová, Eva. Dětem o olympijských hrách. Praha: Perfekt. 1996. 64 s.