NOVÉ KNIHY VE VAŠÍ OBECNÍ KNIHOVNĚ

08.08.2012 00:00

nabidka 8.8.2012.doc (595,5 kB)

 

Pro dospělé:

 

Whitton, Hana: Císařova hvězda. Rudolf II. 167 s.

 

Na barvitém pozadí rudolfínské Prahy a císařského dvora s unikátními uměleckými sbírkami, menažérií exotických zvířat, jedinečnými botanickými zahradami a v Evropě pravděpodobně největším „kabinetem kuriozit“ se odehrává vášnivý příběh Rudolfovy jediné životní lásky, krásné Kateřiny Stradové. Čtenáře upoutá také tragický osud alchymisty Edwarda Kellyho a pohnutý životní úděl jeho nadané nevlastní dcery Elizabeth Westonové

 

Berry, Steve: Jeffersonova šifra. 432 s.

 

Rukou vraha zemřeli čtyři američtí prezidenti. Došlo k tomu v různých dobách a za rozdílných okolností. Co když ale mají všechny atentáty stejnou příčinu? Co když za vším stojí pasáž americké ústavy, o níž nemá nikdo tušení? Odpovědi na tyto otázky se snaží najít bývalý agent ministerstva spravedlnosti Cotton Malone. Společně s Cassiopeiou Vittovou se vydávají na nebezpečnou misi, během níž rozluští šifru prezidenta Jeffersona. Budou muset překonat celou řadu úkladů, než proniknou k dokumentu natolik mocnému, že činí zlovolné Společenstvo neporazitelným…

 

Forsyth, Frederick: Příběh Biafry. Zrození legendy. 294 s.

 

Reportážní příběh z válečného konfliktu v africké Biafře – nigerijské provincii, na jejímž území se nacházejí bohaté zásoby ropy a která se na sklonku šedesátých let minulého století pokusila získat nezávislost.

 

 

 

Knaak, Richaerd. Noc draka. 351 s.

 

Grim Batol. Původ jeho temného dědictví je ukryt kdesi v husté mlze minulosti Azerothu. Většina tvorů ho

však zná jako místo, kde si nenávidění orkové zotročili mláďata vylíhlá z vajec urozené dračí královny a použili je jako strašlivou zbraň. A třebaže skupina hrdinů vedených záhadným čarodějem Krasem orky porazila a zajaté draky osvobodila, prokletá hora dál zůstává děsivým pomníkem uprostřed světa World of WarCraft. Nyní však Krasus - mnohým známý jako rudý drak Korialstrasz - cítí, že zlo Grim Batolu znovu ohrožuje ty, kteří jsou mu blízcí, a je odhodlaný postavit se mu tváří v tvář.

Mankell., Henning: Číňan. 501 s.

 

Jednoho chladného lednového dne je v ospalé vesnici na severu Švédska nalezena oběť brutální vraždy. Celá víska je hrozivě klidná a opuštěná. A tiché domky vzápětí vydají své tajemství: zločin, jaký švédská historie nepamatuje. Když se o masakru dočte soudkyně Birgitta Roslinová, uvědomí si, že ji s místem pojí rodinná vazba, a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Jejími jedinými vodítky jsou pouze deník z 19. století a červená stuha nalezená v nedalekém lese. Birgitta postupně odkrývá mezinárodní síť korupce a s ní i příběh pomsty, který sahá více než sto let do minulosti a propojuje Čínu a Ameriku 60. let 19. století s moderním Pekingem a Mozambikem. Vše spěje k šokujícímu rozuzlení v čínské čtvrti v Londýně.

 

Kleypas, Lisa: Místo v životě. 258 s.

 

Haven vyrostla v zámožné rodině, ale odmítá kráčet po umetené cestě, kterou pro ni přichystal otec. Když mu představí svého přítele Nicka, otec ho označí za nýmanda. Pokud se za něj provdá, vydědí ji. Když se Haven stane Nickovou ženou, otec splní svou hrozbu. Nick nese obyčejný život těžce a svou frustraci si začne vybíjet na Haven, síla jeho útoků se stupňuje. Haven se nevzdává, snaží se postavit na vlastní nohy a právě v této chvíli jí osud přivede do cesty muže jménem Hardy Cates…

 

 

 

Potter, Alexandra: Není přání jako přání. 309 s.

 

Londýňanka Heather se vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. Svět se jako mávnutím kouzelného proutku začíná měnit a život se rozjasňuje. Heather je zaskočená tím, co se děje. Ale když do rodinného života zasáhne vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na vřes zapomenout a ujasnit si priority.

 

Small, Beatrice: Pouta vášně. 336 s.

 

Angus Ferguson, hrabě z Duinu, považovaný za nejpohlednějšího muže na hranici, žije poklidným způsobem života, a aby neohrozil svůj malý rod, vyhýbá se politickým pletichám svých sousedů. Teď, výměnou za kus půdy, po které dávno prahnul, získal za manželku Annabellu Bairdovou, nehezkou dceru statkáře z Rathu. Anguse kdysi zklamala krásná žena a on je rád, že se oženil s nehezkou Annabellou, protože věří, že mu bude věrná. Brzy zjistí, že za jejím skromným chováním se skrývá divoká kočka s jiskrou, která čeká na zažehnutí. Ale když přijmou pozvání ke dvoru skotské královny Marie, jejich život se zkomplikuje, protože se stanou součástí tamních intrik…

 

Erskine, Barbora: Půlnoc je osamělé místo. 313 s.

 

Mladá londýnská spisovatelka Kate se snaží nalézt ztracenou duševní rovnováhu po rozchodu s milencem na divokém pobřeží Essexu. Náhodný objev antického hrobu vyvolá duchy pohřbených a síla jejich dávných vášní začne znovu působit.Ohrožená Kate i její místní přátelé čelí nebezpečí společnými silami. Zdá se, že řešením věčného tématu  milostného trojúhelníku je i po staletích nezištná láska.

 

 

Zindulka, Stanislav: Moje cesta vlakem dětství a naděje. 403 s.

Uli, Franz: Tibet. 82 s.

Patří Tibet Tibeťanům, nebo je už dávno multikulturní zemí? Jakou roli dnes hraje dalajláma? Co přinese Tibetu budoucnost? Nepokoje ve Lhase a celosvětové protesty proti čínské politice v Tibetu ukazují, že Tibet je pro mnohé fascinující a tajemnou zemí. "Střecha světa" dříve a dnes - Uli Franz přináší ve své knize důležitá a málo známá fakta.

 

Loukotková, Jarmila: Křik neviditelných pávů. 532 s.

 

V historickém románu se ocitáme přímo uprostřed první punské války, v rozhodujících okamžicích života římského vojevůdce Atilia Regula, kdy vzpomíná na svou lásku ke karthaginské dívce Olmaaně, k rodině, ženě Marcii i dětem, na své přátele i protivníky, filozofy a politiky

 

Pro děti:

Lněničková, Jitka: Jezdíme, plujeme, létáme. 151 s.

Dějiny dopravy.

 

Brezina, Thomas C.: Trable s koštětem. Klub čarodějek 2. 104 s.

Tři členky Dívčího čarodějného klubu mají zase plné ruce práce. Starají se o zvířata starého pana Lisandera. Každé ráno jim dávají krmení. Když kvůli tomu Pim jednou málem přijde pozdě do školy, vyčaruje si létající čarodějné koště. Kouzlo se podaří tak skvěle, že se Pim nechce od svého nového společníka vůbec odloučit. Jenže pak koště uprostřed vyučování zaklepe na okno její třídy... Raz, dva, tři... kouzla začínají. A ty jsi při tom! Pravidla Dívčího čarodějného klubu: Užít si legraci. Hodně se smát. Občas udělat klukům ze života peklo!

 

Medvídek Pú – Medová dobrodružství.

64 s.

Pohádková knížka pro čtení nahlas.

 

Macourek, Miloš: Pohádky. 194 s.

Na pohádkových příbězích spisovatele Miloše Macourka už vyrostlo několik generací českých dětí. Proto se Mladá fronta po čtyřiceti letech rozhodla znovu vydat jeho pohádkový soubor, navíc s originálními ilustracemi Václava Sivka z původního vydání. Mezi 44 neuvěřitelnými příběhy nechybí takové hity jako O holčičce s náhradní hlavou, Jakub a dvě stě dědečků, O hrochovi, který se bál očkování atd.

 

T Ě Š Í M E    S E   N A    V A Š i   N Á V Š T Ě V U.