Objednané knihy do obecní knihovny

05.04.2012 22:18

Beletrie pro dospělé

 

BERRY, Steve: Jeffersonova šifra

Rukou vraha zemřeli čtyři američtí prezidenti. Došlo k tomu v různých dobách, za rozdílných okolností, zdánlivě bez souvislosti. Co když ale mají všechny čtyři atentáty stejnou příčinu?

 

ERSKINE, Barbara: Půlnoc je osamělé místo

Mrazivý příběh zloby, zrady a pomsty. Objevený hrob z dob Římského impéria v písečných dunách záhadně ovlivní životy lidí, kteří ho objevili.

 

FORSYTH, Frederick: Příběh Biafry : zrození africké legendy

Reportážní příběh z válečného konfliktu v africké Biafře – nigerijské provincii, na jejímž území se nacházejí bohaté zásoby ropy a která se na sklonku šedesátých let minulého století pokusila získat nezávislost.

 

HENNING, Mankel: Číňan

Číňan je strhující a vysoce aktuální politický thriller. Zároveň však neslevuje z důmyslně propracované detektivní zápletky. Henning Mankell tímto románem potvrzuje pozici jednoho z nejslavnějších severských autorů detektivek, kterou si drží už od devadesátých let.

 

KNAAK, Richard A.: World of WarCraft.

Grim Batol. Původ jeho temného dědictví je ukryt kdesi v husté mlze minulosti Azerothu. Většina tvorů ho však zná jako místo, kde  se odehrála strašlivá tragédie –

kde si orkové zotročili mláďata vylíhlá z vajec urozené dračí královny.

 

LOUKOTKOVÁ, Jarmila: Křik neviditelných pávů

Na pozadí událostí první punské války se odehrává životní příběh římského vojevůdce Atila Regula.

 

SINGER, Isaac Bashevis: Krátký pátek a jiné povídky

Jedna z nejlepších povídkových sbírek nositele Nobelovy ceny za literaturu z r. 1978 konečně vychází česky ve svém celku.

 

WHITTON, Hana: Císařova hvězda : Rudolf II

Historický román o vztahu císaře Rudolfa II. a hraběnky Kateřiny Stradové.

 

FRANZ, Uli: Tibet

Nepokoje ve Lhase a celosvětové protesty proti čínské politice v Tibetu ukazují, že Tibet je pro mnohé fascinující a tajemnou zemí. "Střecha světa" dříve a dnes - autor přináší ve své knize důležitá a málo známá fakta.

 

RŽEVSKÁ, Jelena: Zápisky válečné tlumočnice: o válce, jak jsem ji viděla, počínaje bitvou o Moskvu až po poslední dny v Hitlerově bunkru, a o Stalinově pokusu přepsat dějiny po svém

Autorka působila za druhé světové války jako tlumočnice jedné z obávaných sovětských jednotek SMERŠ. S ní putuje až do Vůdcova bunkru a stává se hlavním aktérem historie kolem pitvy ostatků Hitlera a jeho ženy. Právě ona odkrývá světu, jak to bylo se vznikem mýtů o Hitlerově přežití a jakou roli v této kauze sehrál Stalin.

 

VESELÁ, Jiřina: Simona Monyová

Kniha vzpomínek.

 

Dětská literatura

 

Medová dobrodružství : pohádková knížka pro čtení nahlas

(Disney Medvídek Pú)

Pohádkové knížky pro čtení nahlas. Přečtěte si pět pohádek o Medvídkovi Pú, Stokorcovém lese a medu, který je sice nejlepší věc na světě, ale někdy nebývá zrovna snadné ho získat.

 

BREZINA, Thomas C.: Klub čarodějek. Trable s koštětem

Členky Dívčího čarodějného klubu mají plné ruce práce. Starají se o zvířata starého pana Lisandera. Každé ráno jim dávají krmení. Když kvůli tomu Pim jednou málem přijde pozdě do školy, vyčaruje si létající čarodějné koště. Kouzlo se podaří tak skvěle, že se Pim nechce od svého nového společníka vůbec odloučit. Jenže pak koště uprostřed vyučování zaklepe

na okno její třídy.

 

MACOUREK, Miloš: Pohádky

Na humorných, absurdních pohádkových příbězích spisovatele Miloše Macourka už vyrostlo několik generací českých dětí. Proto se Mladá fronta nyní po čtyřiceti letech rozhodla znovu vydat jeho pohádkový soubor, navíc s originálními ilustracemi Václava Sivka z původního vydání. Mezi 44 příběhy nechybí takové hity jako O holčičce s náhradní hlavou, Jakub a dvě stě dědečků, O hrochovi, který se bál očkování atd.

 

JARKULIŠ, Tomáš: Želvýprava

Kniha spadá do kategorie gamebook, což znamená, že čtenář svými rozhodnutími ovlivňuje její děj. Jedná se o dobrodružný příběh pro děti od cca 8 let, ale svojí formou zaujme i mnohé dospělé čtenáře.
Hlavní hrdina je želva jménem Lex, která se vypraví osvobodit svého kamaráda Rexe ze zajetí obchodníka se zvířaty. Společně se pak vydávají zpátky domů a po cestě poznávají nové přátelé a zažívají různá dobrodružství. Úspěch této výpravy je jenom v rukou čtenáře.

 

LADA, Josef: Nezbedné pohádky

Veselá knížka, v níž vynikající kreslíř a spisovatel obrátil naruby známé klasické pohádky.

V šesti pohádkách se opravdu dějí podivné věci -- v povídání O statečné princezně královská dcera Máňa zachraňuje Honzu z pekla, v pohádce O Popelákovi má bohatá vdova tři syny

a ten nejmladší se u ní nemá zrovna nejlíp... i v dalších vyprávěních najdete převrácené pohádkové motivy a dočtete se, co všechno vyváděl líný Honza, drak Budulínek Mandelinka a co se událo v chudém královstvíčku.

 

PULLMAN, Philip: Jeho temné esence. Díl 2. a 3.

2. díl: Will, dvanáctiletý chlapec, který nešťastnou náhodou zabil muže, jenž se mu vloupal do domu, prochází tajným oknem do paralelního světa, kde se setkává s dívenkou Lyrou, známou již z prvního dílu. Společně musí svést bitvu proti bytostem, které hodlají zaběhlý pořádek paralelních světů zničit.

3. díl: Hlavní hrdinka Lyra se musí rozhodnout, kterému z rodičů dát přednost. Oba usilují o vládu nad světy, ale potřebují Lyřin jantarový dalekohled a alethiometr. Lyřina volba nebude snadná...

 

Objednané knihy si můžete rezervovat osobně – v otevírací době knihovny,

nebo prostřednictvím e-mailu: knihovnarozdrojovice@volny.cz.