Pozvání na největší český knižní veletrh SVĚT KNIHY PRAHA 2021

04.09.2021 19:44

Příznivci literatury, POZOR!!!

Ve dnech 23. – 26. 9. 2021 se koná již 26. MEZINÁRODNÍ KNIŽNÍ VELETRH A LITERÁRNÍ FESTIVAL SVĚT KNIHY PRAHA 2021.

https://www.svetknihy.cz/

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice

Motto: Můj domov je v jazyce

Čestným hostem veletrhu Svět knihy Praha 2021 bude Francie.

Osobně o svém díle promluví Laurent Binet či Muriel Barbery. Speciální pozornost bude věnována zásadní osobnosti české i francouzské literatury Milanu Kunderovi. Programová témata ale zavedou čtenáře také do Polska a hlas bude dán i Bělorusku. Opominuty nemohou být ani otázky vlivu pandemie na knižní trh, jak a zda se proměnil. Svět knihy Praha 2021, provázený mottem „Můj domov je v jazyce“, se návštěvníkům otevře od 23. do 26. září na Výstavišti v Holešovicích.

Výjimečné setkání slibuje debata s Jeanem-Dominiquem Brierrem, autorem biografie Milan Kundera -Źivot spisovatele

Osobní účast na veletrhu přislíbila řada dalších osobností francouzského literárního světa. 

Prostřednictvím motta „Můj domov je v jazyce“ prozkoumá program veletrhu otázky identity, jazyka a rozmanitosti nejen v české literatuře a literatuře čestného hosta, dále se bude zabývat i problémem, jak definovat střední Evropu, a rozebírat vztah mezi spisovatelem a jazykem. 
Téma podpory svobody, demokracie a lidských práv ve světě mělo na Světě knihy vždy své místo v podobě sekce Literatura jako hlas svobody. Letos je vybráno Bělorusko.
 
Vliv pandemie na knižní trh se letos stal jedním z aktuálních témat. S covidem se pojí zájem o audioknihy, oživil se zájem o elektronické knihy. Návštěvnickou atraktivitu zvyšuje i doprovodný literární festival s mimořádným mezinárodním přesahem. Během čtyř dnů se návštěvníci seznámí s kompletní českou knižní produkcí, zaměřující se především na beletrii. 

Kupte si vstupenku on-line: https://eshop.svetknihy.cz/