POZVÁNKA NA SETKÁNÍ S HARRY POTTEREM A JEHO KAMARÁDY V SOBOTU 2. 10. V 17 HODIN

26.09.2021 10:33

Obecní knihovna a Obecní úřad Rozdrojovice

Vás srdečně zvou na přednášku

SETKÁNÍ S HARRY POTTEREM A JEHO KAMARÁDY

v sobotu 2. října 2021 v 17 hodin

v Obecní knihovně Rozdrojovice

Přijměte pozvání na poutavé vyprávění o Harry Potterovi a jeho přátelích. V loňském roce uplynulo 20 let od vydání prvního dílu slavné kouzelnické série o Harry Potterovi, která patří mezi nejčtenější příběhy pro děti.

 

Ve spolupráci s lektorkou a spisovatelkou Bc. Danou Šimkovou se bude konat interaktivní přednáška pro všechny generace. Po osobní návštěvě Studia Harryho Pottera v Londýně se paní Dana Šimková ujme role průvodkyně po skutečných místech, kde se jednotlivé díly Harryho Pottera natáčely.

 

„Zvu Vás do světa Harryho Pottera, navštívíme spolu skutečná  místa, kde se filmy natáčely, prozkoumáme Brumbálovu ředitelnu, budeme žasnout nad nádhernou výzdobou banky Gringottových, projdeme se po slavném dřevěném mostě a vyloupíme trezor Bellatrix. Přivezu Vám ukázat repliky celé řady věcí, které znáte z filmů, a povyprávím o tom, jak se slavný příběh dostal na plátno, jak herci vytvářeli své postavy a kolik skleněných koulí čekalo na ministerstvu kouzel v odboru záhad. Nebude chybět úžasná hudba a autentický kostým.“

https://dana-simkova.webnode.cz/dalsi-prednasky/

 

 

Součástí přednášky spojené s filmovými ukázkami bude výstavka replik známých kouzelnických předmětů. Závěrem přednášky si budou moci zájemci vyplnit malý vědomostní kvíz, ve kterém si ověří, jak úspěšně si zapamatovali všechny informace. Současně knihovna připraví výstavku knih Harryho Pottera.