VZKAZ PRO ČTENÁŘE OD SPISOVATELKY A LEKTORKY DANY ŠIMKOVÉ K NEUSKUTEČNĚNÉ PŘEDNÁŠCE O HARRY POTTEROVI

01.04.2020 13:21

Vážení studenti a absolventi školy Čar a kouzel v Bradavicích,

jak jste si jistě všimli, nebylo možné uskutečnit naše setkání na půdě školy. Dlužíme vám vysvětlení:

 

Pan Filch se doslechl, že po celém světě teď řádí nebezpečný virus, který se nevyhýbá ani kouzelníkům, způsobuje, že zapomínají kouzelné formule, lámou se jim hůlky a po léčivých lektvarech jim naskakují puchýře. Propadl panice, zákeřně zneužil okamžiku, kdy si celý učitelský sbor a všichni zaměstnanci vyšli na procházku do Zapovězeného lesa, a zamknul hrad.

 

Jak jistě víte, kouzelné schopnosti pana Filche jsou velmi omezené. V tomto případě však zaskočil i samotného Brumbála, protože ani přes opakovaná použití zaklínadel i hrubého násilí (kopání do hlavních dveří) se řediteli nepodařilo dostat se dovnitř.

 

S přihlédnutím k této skutečnosti tedy není možné uspořádat naše setkání na půdě školy a jsme nuceni počkat, dokud tento zákeřný virus nepomine, Filch nedostane rozum, nebo Brumbál nepřijde na to, jaká zaklínadla jeho zaměstnanec použil.

 

Uvidíme se tedy nejpozději 1. září na nádraží King’s Cross a přivítáme společně nový školní rok. Pro tuto chvíli můžete využít volna a opatřit si následující nezbytné pomůcky kouzelníka: Hůlku, hábit, klobouk, kotlík a případně i nějaké zvíře – v ideálním případě sovu. Také doporučujeme věnovat se studiu kouzelných formulí a lektvarů, ze kterých vás hned na začátku vyzkoušíme. Jako vhodnou četbu doporučujeme sedmidílný životopis našeho bývalého studenta Harryho Pottera. Věříme, že se všechno brzy vrátí do normálu, a slibujeme, že Filche za trest pověsíme za kotníky ve sklepení a necháme ho hlídat Chloupkem.

 

S přátelským pozdravem

Dana Šimková, zástupkyně Minervy McGonagallové, zástupkyně ředitele, která se momentálně věnuje obvazování okopaných prstů na Brumbálových nohou